Siirry sisältöön

Eläinsuojeluasiamies hakee kahta korkeakouluharjoittelijaa

27.2.2023Uutiset

Kaksi marsua makoilee vierekkäin vihreällä nurmella.

Eläinsuojeluasiamiehellä on tarjolla kaksi korkeakouluharjoittelijan paikkaa. Harjoittelijan tehtävänä on avustaa eläinsuojeluasiamiehen viestintään, yhteiskunnalliseen vuorovaikutukseen ja vaikuttamiseen liittyvissä tehtävissä. Harjoittelut kestävät kolme kuukautta ja sijoittuvat ajoille 15.4.–14.7.2023 ja 1.9.–30.11.2023. Hakuaikaa on 14.3.2023 asti.

Organisaatio

Eläinsuojeluasiamiehen tehtävänä on edistää ja parantaa eläinten hyvinvointia seurannan, aloitteiden, ehdotusten, lausuntojen ja muun vaikuttamisen keinoin. Tehtävään kuuluu myös tukea ja edistää eri toimijoiden välistä yhteistyötä eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi sekä osallistua eläinten hyvinvointiin liittyvien neuvottelukuntien ja työryhmien työskentelyyn. Työssään eläinsuojeluasiamies on itsenäinen ja riippumaton toimija. Eläinsuojeluasiamiehen virka sijaitsee Ruokavirastossa.

Tehtävän kuvaus

Haemme harjoittelijaa avustamaan eläinsuojeluasiamiehen viestintään, yhteiskunnalliseen vuorovaikutukseen ja vaikuttamiseen liittyvien tehtävien hoitamisessa kevätkesälle ja syksylle 2023 (kaksi 3 kk:n harjoittelijan paikkaa). Tehtäviisi kuuluu muun muassa sosiaalisen median viestintää, verkkotekstien kirjoittamista ja editointia sekä verkkosivuston päivittämistä, viestintämateriaalien graafista suunnittelua ja toteutusta, tapahtumien järjestämistä sekä messuihin tai muihin tapahtumiin osallistumista. Tehtäviin sisältyvät myös eläinten hyvinvointia koskevan tiedon etsiminen, kokoaminen ja jäsentäminen, osallistuminen asiakirjojen ja julkaisujen tekemiseen sekä avustaminen muissa tehtävissä. Harjoittelija työskentelee yhteistyössä eläinsuojeluasiamiehen ja asiantuntijan kanssa.

Hakijalta odotamme

Hakijan tulee olla opiskelija. Tehtävässä tarvitaan viestinnän osaamista ja eläinten hyvinvoinnin kysymysten tuntemusta. Erinomainen kirjoitustaito, sujuva sosiaalisen median osaaminen ja verkkosivujen päivittämiseen liittyvä osaaminen sekä monipuoliset tieto- ja viestintätekniset taidot, erityisesti taitto- ja kuvankäsittelyohjelmien hallinta, ovat työn kannalta tärkeitä. Lisäksi perehtyneisyys eläinten hyvinvointikysymyksiin sekä aito kiinnostus eläinten hyvinvoinnin edistämiseen ja parantamiseen ovat tärkeitä valmiuksia tehtävän hoitamisessa. Tehtävässä tarvitaan myös tapahtumien järjestämiseen, tiedonhakuun sekä tiedon kokoamiseen ja jäsentelyyn liittyviä taitoja. Arvostamme hyviä vuorovaikutustaitoja ja kykyä työskennellä itseohjautuvasti. Kokemus valokuvaamisesta katsotaan eduksi.

Työssä tarvittava kielitaito

Odotamme erinomaista suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa, hyvää englannin kielen taitoa ja tyydyttävää ruotsin kielen taitoa.

Tehtävän tiedot

Hae viimeistään: 14.3.2023.

Työaika: Virastotyöaika. Ruokavirastossa on käytössä joustotyö.

Tehtävä alkaa: 15.4.2023 ja 1.9.2023.

Kevään harjoittelu sijoittuu ajalle 15.4.2023–14.7.2023, ja syksyn harjoittelu sijoittuu ajalle 1.9.2023–30.11.2023 (tai sopimuksen mukaan). Harjoittelun kesto on kolme kuukautta.

Palkkaus

Harjoittelijan palkka on 1400 €. Harjoittelutuki yliopistolta on toivottavaa, mutta se ei ole harjoittelun ehdoton edellytys. Oikeus harjoittelutukeen tulee ilmoittaa hakemuksessa.

Edut

Tehtävä tarjoaa mahdollisuuden kehittää monipuolisesti osaamista eläinten hyvinvointiin liittyvässä asiantuntijatyössä ja viestinnässä. Eläinsuojeluasiamiehen harjoittelijana voit tutustua laajasti eri eläinryhmien hyvinvointikysymyksiin ja vaikuttamistyöhön eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi.

Ruokavirastossa on käytössä joustava työaika ja hyvät etätyömahdollisuudet. Panostamme henkilöstön hyvinvointiin ja osaamisen jatkuvaan kehittämiseen. Viikkotyöajasta tunnin voi käyttää omaehtoiseen liikuntaan.

Työpaikan tiedot

Seinäjoki
Alvar Aallon katu 5
60100 Seinäjoki

tai

Helsinki, Viikki
Mustialankatu 3
00790 Helsinki

Harjoittelija voi työskennellä Ruokaviraston Helsingin tai Seinäjoen toimipaikassa.

Hakeminen ja lisätietoa

Lue lisää ja hae tehtävää valtiolle.fi-palvelun kautta. Toivomme, että ilmoitat hakemuksessasi, haetko kevään vai syksyn harjoittelupaikkaa tai molempia. Hakuaika päättyy 14.3.2023. Lisätietoja antaa 6.3.2023 alkaen eläinsuojeluasiamies Saara Kupsala, saara.kupsala@ruokavirasto.fi, p. 029 520 4480.