Siirry sisältöön

Eläinsuojeluasiamies hakee asiantuntijaa määräaikaiseen virkaan

3.1.2023Uutiset

Kuvassa hevonen seisoo ja katsoo kameraan talvisessa maisemassa.

Haku eläinsuojeluasiamiehen asiantuntijan määräaikaiseen virkaan on avautunut. Työ koostuu viestintä- ja eläinten hyvinvoinnin asiantuntijatehtävistä. Hakuaikaa on 18.1.2023 asti.

Eläinsuojeluasiamiehen tehtävänä on edistää ja parantaa eläinten hyvinvointia seurannan, aloitteiden, ehdotusten, lausuntojen ja muun vaikuttamisen keinoin. Tehtävään kuuluu myös tukea ja edistää eri toimijoiden välistä yhteistyötä eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi sekä osallistua eläinten hyvinvointiin liittyvien neuvottelukuntien ja työryhmien työskentelyyn. Työssään eläinsuojeluasiamies on itsenäinen ja riippumaton toimija. Eläinsuojeluasiamiehen tehtävä perustuu pääministeri Sanna Marinin hallituksen ohjelmaan, ja määräaikainen virka (1.9.2020–31.12.2023) sijaitsee Ruokavirastossa Seinäjoella.

Tehtävän kuvaus

Asiantuntija työskentelee tiiviissä yhteistyössä eläinsuojeluasiamiehen kanssa ja tukee eläinsuojeluasiamiestä eläinten hyvinvoinnin edistämistyössä. Työsi koostuu viestintä- ja eläinten hyvinvoinnin asiantuntijatehtävistä. Tehtävänäsi on suunnitella, kehittää ja toteuttaa eläinsuojeluasiamiehen viestintää (mm. verkko- ja someviestintä ja mediatiedotteet), koota ja jäsennellä tietoa eläinten hyvinvoinnista eläinsuojeluasiamiehen julkaisuja ja muuta vaikuttamistyötä varten, kirjoittaa ajankohtaisista eläinten hyvinvointiaiheista eläinsuojeluasiamiehen blogiin sekä osallistua eläinsuojeluasiamiehen asiakirjojen ja julkaisujen valmisteluun ja kirjoittamiseen (esim. lausunnot, kannanotot, aloitteet ja muistiot). Tehtäviisi sisältyy myös eläinsuojeluasiamiehen tapahtumien suunnittelua ja järjestämistä. Asiantuntijana osallistut myös muiden viestinnällisten ja yhteiskunnalliseen vuorovaikutukseen liittyvien tehtävien suunnitteluun ja toteuttamiseen, kuten messuihin ja muihin tapahtumiin osallistuminen sekä eläinten hyvinvointiaiheisen podcast-sarjan julkaisu.

Hakijalta odotamme

Valittavalla henkilöllä tulee olla vahva asiantuntemus eläinten hyvinvoinnin kysymyksistä. Eläinten hyvinvointia koskevan lainsäädännön, tutkimuksen ja toimialan hyvä tuntemus ovat olennaisia valmiuksia viran hoitamisen kannalta. Onnistuaksesi tehtävässä sinulla tulisi olla ylempi korkeakoulututkinto ja joko siihen sisältyviä tai muulla koulutuksella hankittuja tietoja yhteisöviestinnästä sekä erinomainen, käytännössä osoitettu kirjoitustaito.

Odotamme sinulta hyvää viestinnän kanavien tuntemusta, kokemusta tekstintuottamisesta ja editoinnista sekä monipuolisia tieto- ja viestintäteknisiä taitoja. Tehtävä edellyttää myös erinomaisia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, oma-aloitteisuutta, organisointikykyä ja kykyä työskennellä itsenäisesti.

Tehtävässä tarvitaan suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää suullista ja kirjallista taitoa. Lisäksi tehtävässä tarvitaan hyvää englannin kielen taitoa.

Tehtävän tiedot

Tehtävän kesto: Määräaikainen

Työaika: Virastotyöaika. Ruokavirastossa on käytössä joustotyö.

Tehtävä alkaa: Tehtävä alkaa 1.2.2023 tai sopimuksen mukaan. Tehtävä alkaa heti sopivan henkilön löydyttyä.

Määräaikainen, päättyy: 31.12.2023. Asiantuntijan työ liittyy eläinsuojeluasiamiehen määräaikaiseen virkaan, joka päättyy 31.12.2023.

Virka on viraston yhteinen.

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Tehtävän palkkaus määräytyy Ruokaviraston palkkausjärjestelmän vaativuustason 7,5–8 mukaisesti, jolloin tehtäväkohtainen palkanosa on 3 059,86–3 381,03 euroa kuukaudessa. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoritukseen perustuvaa palkanosaa, joka on enintään 50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Aloittavalla henkilöllä palkanosa on pääsääntöisesti 14–18 %.

Edut

Tehtävässä pääset hyödyntämään osaamistasi monipuolisesti eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi. Ruokavirastossa on käytössä joustava työaika ja hyvät etätyömahdollisuudet. Panostamme henkilöstön hyvinvointiin ja osaamisen jatkuvaan kehittämiseen. Viikkotyöajasta tunnin voi käyttää omaehtoiseen liikuntaan, ja työntekijöiden käytössä on liikunta-, kulttuuri- ja lounasetuja sisältävä Epassi.

Työpaikan tiedot

Seinäjoki
Alvar Aallon katu 5
60100 Seinäjoki

tai

Helsinki, Viikki
Mustialankatu 3
00790 Helsinki

Asiantuntija voi työskennellä Ruokaviraston Helsingin tai Seinäjoen toimipaikassa.

Hakeminen ja lisätietoa

Lue lisää ja hae tehtävää valtiolle.fi-palvelun kautta. Hakuaika päättyy 18.1.2023 klo 15.00. Lisätietoja antaa eläinsuojeluasiamies Saara Kupsala, saara.kupsala@ruokavirasto.fi, p. 029 520 4480.