Hae eläinsuojelu­asiamiehen korkeakoulu­harjoittelijaksi

21.7.2021Blogi
Nautoja laitumella
Kuva: Minna Paananen

Haku eläinsuojeluasiamiehen korkeakouluharjoittelijan paikkaan on avautunut. Harjoittelijan tehtävänä on osallistua eläinsuojeluasiamiehen viestinnän toteuttamiseen. Viestintä koostuu sosiaalisen median viestinnästä (Facebook ja Twitter), WordPress-pohjaisten verkkosivujen päivittämisestä ja blogitekstien kirjoittamisesta.

Lisäksi työhön sisältyy avustaminen eläinsuojeluasiamiehen muissa tehtävissä. Näitä tehtäviä ovat esimerkiksi eläinten hyvinvointia koskevan tiedon etsiminen ja kokoaminen, osallistuminen asiakirjojen luonnosteluun sekä avustaminen tilaisuuden järjestämisessä.

Kolmen kuukauden harjoittelu alkaa 15.9. tai sopimuksen mukaan. Harjoittelupaikka sijaitsee Ruokavirastossa Seinäjoen tai Helsingin toimipaikassa.

Hakijan tulee olla opiskelija. Tehtävässä tarvitaan viestinnän osaamista ja eläinten hyvinvoinnin kysymysten tuntemusta. Erinomainen kirjoitustaito, sujuva sosiaalisen median käyttö ja verkkosivujen päivittämiseen liittyvä osaaminen ovat työn kannalta tärkeitä. Lisäksi perehtyneisyys eläinten hyvinvointikysymyksiin sekä aito kiinnostus eläinten hyvinvoinnin edistämiseen ja parantamiseen ovat tärkeitä valmiuksia tehtävän hoitamisessa.

Tehtävässä tarvitaan myös tiedonhakuun sekä tiedon kokoamiseen ja jäsentelyyn liittyviä taitoja. Odotamme hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa sekä hyvää englannin kielen ja tyydyttävää ruotsin kielen kirjallista taitoa.

Tehtävä tarjoaa mahdollisuuden kehittää monipuolisesti osaamista viestinnässä ja eläinten hyvinvoinnin kysymyksissä. Eläinsuojeluasiamiehen harjoittelijana voit tutustua laajasti eri eläinryhmien hyvinvointikysymyksiin sekä vaikuttamistyöhön eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi. Ruokavirastossa on käytössä joustava työaika ja hyvät etätyömahdollisuudet. Viikkotyöajasta tunnin voi käyttää omaehtoiseen liikuntaan.

Harjoittelijan palkka on 1400 euroa. Harjoittelutuki yliopistolta on toivottavaa, mutta se ei ole harjoittelun ehdoton edellytys. Oikeus harjoittelutukeen tulee ilmoittaa hakemuksessa.

Hakuaika päättyy 4.8.2021.

Lisätietoja ja paikan haku valtiolle.fi-palvelun kautta.